Davy Pröpper
NOS Voetbal

Koeman selecteert Pröpper en Berghuis weer voor Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft Davy Pröpper en Steven Berghuis geselecteerd voor de interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland. De middenvelder van Brighton & Hove Albion en de Feyenoord-aanvaller waren er in november in de laatste pouleduels van de Nations League niet bij. Javairô Dilrosun, die toen wel opgeroepen was, is nu geselecteerd voor Jong Oranje.

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer en Wolfsburg-spits Wout Weghorst behoorden wel tot de voorselectie van Koeman, maar maken geen onderdeel uit van de definitieve selectie.

EK 2020

Het Nederlands elftal begint de kwalificatiereeks voor het EK 2020 op donderdag 21 maart. In De Kuip in Rotterdam is Wit-Rusland dan de tegenstander.

Drie dagen later, zondag 24 maart, treft Oranje Duitsland. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Oranje is ingedeeld in groep C en neemt het ook nog op tegen Noord-Ierland en Estland. De nummers één en twee plaatsen zich voor het eindtoernooi.

Volledige selectie:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV);

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Inter);

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool);

Aanval: Ryan Babel (Fulham), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl