NOS Nieuws

Staatssecretaris Blokhuis belooft hulp voor alle dak- en thuisloze jongeren

Alle ruim 10.000 dak- en thuisloze jongeren de komende jaren helpen naar een zelfstandig bestaan met een eigen thuis: dat is het doel van een actieprogramma dat staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis vandaag heeft gepresenteerd.

Ongeveer tien gemeenten willen dat voor eind 2021 alle dak- en thuisloze jongeren de hulp en ondersteuning krijgt die zij nodig hebben. In deze zogenoemde 'pilotgemeenten' gaat het hele programma direct in.

Regisseurs

Blokhuis noemt zijn plan ambitieus, maar hij vindt het ook niet langer kunnen dat ruim 10.000 jongeren nu tussen wal en schip vallen. "Jongeren zien vaak door de bomen het bos niet meer. Ik vind het niet meer dan normaal dat we jonge mensen aan de hand nemen als ze een steuntje in de rug nodig hebben."

In de pilotgemeenten krijgen de jongeren een regisseur die ondersteuning kan geven. "We kijken mee bij het zoeken van een betaalbare woning, schuldhulpverlening, werk, een opleiding en goede zorg en ondersteuning. Zo verliezen we deze jongeren niet uit het oog; we laten ze pas los als de basis op orde is."

Bekijk ook de special die NOS op 3 eerder maakte over dak- en thuisloze jongeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl