AFP

Facebook-gebruikers zoeken steun op Twitter vanwege 'grootste storing ooit'

time icon

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de urenlange storing bij Facebook. Volgens verschillende media gaat het om de grootste storing ooit bij het bedrijf, dat in 2004 werd opgericht.

Veel gebruikers van Facebook, Instagram en WhatsApp hadden sinds gistermiddag urenlang last van een storing, waardoor geen berichten, foto's en filmpjes konden worden verstuurd. Accounts in onder meer delen van de Verenigde Staten, Japan en Europa kregen ermee te maken.

De problemen begonnen gisteren rond 17.00 uur Nederlandse tijd en lijken inmiddels grotendeels opgelost. Facebook heeft nog niet bekendgemaakt wat de oorzaak is van de storing. Wel meldde het bedrijf dat er geen sprake was van een DDoS-aanval.

Vanochtend vroeg maakte Instagram via rivaal Twitter bekend dat de problemen verholpen zijn. Sommige Facebook-gebruikers hebben nog wel last van de storing.

Instagram
@instagram
Anddddd... we're back.
2 maanden geleden

De laatste keer dat Facebook kampte met een storing van deze omvang, was in 2008. Toen had het netwerk 150 miljoen gebruikers, tegen 2,3 miljard maandelijks actieve accounts nu.

Gebruikers van de sociale netwerken zochten op Twitter steun bij elkaar, onder meer met de hashtags #facebookdown en #instagramdown.

Thomas Guinée
@ThomasGuinee
Had nog iemand last van ontwenningsverschijnselen in z’n scroll- en swipevinger gisteren? #FacebookDown #InstagramDown
2 maanden geleden
Nikita Garg
@nikigrg15
@facebook I feel handicapped. And this feeling makes me sad. Coz I don’t want to be so dependent on these damn apps.
2 maanden geleden
ward markey
@wardmarkey
Mogen we een babyboom verwachten de tweede week van december? #FacebookDown #InstagramDown #Messengerdown
2 maanden geleden
Tiffany Meyers
@TiffMmeyers
@leshandraj3 @facebook Some people have a part of their business on FB. Social Media is a huge advertising platform. Imagine paying for adds to be running and knowing no one can see them.
2 maanden geleden

STER Reclame