AFP
NOS Voetbal

FC Barcelona weer kwartfinalist na klinkende zege op Lyon

FC Barcelona heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Champions League. Na de 0-0 in Frankrijk werd Olympique Lyonnais in Barcelona met grote cijfers verslagen. Het werd maar liefst 5-1.

Voor FC Barcelona is het al het twaalfde jaar op een rij dat het zich bij de laatste acht schaart.

Panenka

Lionel Messi opende al na ruim een kwartier de score na een makkelijk gegeven penalty: Luis Suárez stond op de voet van Jason Denayer en ging naar de grond.

De Poolse arbiter Szymon Marciniak en de VAR hielden het echter bij een strafschop en lieten Messi de penalty nemen. Met een fraaie panenka zette hij FC Barcelona op het juiste spoor. Na een half uur tikte Philippe Coutinho eenvoudig binnen na goed voorbereidend werk van Suárez.

AFP
Luis Suárez

De ontmoeting leek beslist maar na een uur bracht Lucas Tousart de spanning terug. In het laatste kwartier zorgden Messi, Pique en Ousmane Dembélé voor een grote uitslag.

Voor Messi was het al de 31ste keer dat hij twee keer scoorde in een Champions League-duel. Alleen Cristiano Ronaldo (35) deed dat vaker. Messi was dit seizoen al negen keer trefzeker in de Champions League.

Bij Olympique Lyonnais had Memphis Depay een basisplaats. Hij werd in de 73ste minuut gewisseld voor Bertrand Traoré, die in het verleden bij Vitesse en Ajax speelde.

2006/2007

In het seizoen 2006/2007 strandde FC Barcelona voor het laatst voor de kwartfinales. Liverpool was toen te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl