Cristiano Ronaldo AFP

Voetbal, tennis en wielrennen vormen de hoofdmoot van het sportmenu. In de Champions League staan weer twee duels in de achtste finales op het programma. Vanaf 21.00 uur zijn de ogen gericht op Juventus-Atlético Madrid en Manchester City-Schalke 04.

Juventus moet in eigen huis een 2-0 achterstand zien weg te werken tegen de Madrilenen. Cristiano Ronaldo, die in de eerste wedstrijd nauwelijks opviel, heeft de fans een bijzondere avond beloofd. Of het dat ook wordt, is te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Manchester City verdedigt thuis een 3-2 voorsprong tegen Schalke 04 AFP

Ook het duel van Schalke met Manchester is van begint tot eind te volgen in het blog en via de radio. De Duitsers staan voor de schier onmogelijke taak om op Engelse bodem de 3-2 nederlaag van de eerste wedstrijd weg te poetsen.

Sprintersdag in Parijs-Nice

In het Lunchjournaal, om 13.10 uur op NPO 1, is er aandacht voor het tennistoernooi in Indian Wells, waar Kiki Bertens later op de dag haar vierderondepartij speelt tegen Garbiñe Muguruza.

Vanaf 15.15 uur begint op NOS.nl en in de NOS-app de livestream van de derde etappe in Parijs-Nice. Deze vlakke etappe van Cepoy naar Moulins is op papier een droom voor de sprinters in het peloton. Lukt het Dylan Groenewegen om, na zijn zeges in de eerste twee etappes, opnieuw te winnen?

Dylan Groenewegen in de eerste waaier op weg naar zijn tweede ritzege in Parijs-Nice AFP

De samenvatting van de derde etappe is te zien in het Sportjournaal (18.45 uur op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app).

WK voetbal Qatar

De discussie over het aantal deelnemende landen voor het WK voetbal in 2022 duurt voort. De wereldvoetbalbond FIFA komt later deze week bijeen om een mogelijk besluit te nemen over een verhoging van het aantal landen van 32 naar 48.

In Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2) uitgebreid aandacht voor de FIFA-vergadering met Mark Wotte en Ronald de Boer.

Uitzendingen van dinsdag 12 maart

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
15.15 uur Livestream: Parijs-Nice (etappe 3) NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

STER reclame