Marko Klok in 1999 met Bas van de Goor (rechts) en Misha Latuhihin (links)
NOS Sport

Klok terug bij Oranje als assistent-coach volleybalsters

Voormalig topvolleyballer Marko Klok keert terug bij Oranje. De 378-voudig international wordt assistent van bondscoach Jamie Morrison bij de Nederlandse volleybalsters.

Klok maakte deel uit van de gouden generatie volleyballers in de jaren negentig. Als aanvaller in het Nederlands team won hij in 1992 zilver bij de Olympische Spelen in Barcelona. Twaalf jaar later kwam hij als libero opnieuw uit voor het Nederlandse volleybalteam bij de Spelen in Athene. Hij ontbrak in de ploeg die in 1996 olympisch kampioen werd.

Ook stond hij aan de basis van het beachvolleybal. In 1995 werd hij aan de zijde van Michel van der Kuip als eerste Nederlander Europees kampioen beachvolleybal.

De immer gedreven Klok werd als speler kampioen in België, Nederland en Italië. Na zijn actieve loopbaan werkte hij als coach bij de mannen van het Belgische Asse-Lennik en Gent. Momenteel is hij trainer van het Zwitserse Volley Amriswil.

Belangrijk jaar

De Nederlandse volleybalsters grepen vorig jaar net naast de medailles bij de wereldkampioenschappen in Japan.

Dit jaar willen de volleybalsters hoge ogen gooien bij het EK, dat van 23 augustus tot 8 september wordt gehouden in Hongarije, Polen, Slowakije en Turkije. Bij de vorige twee edities was Nederland verliezend finalist.

Begin augustus strijden de volleybalsters in Catania bovendien met Italië, België en Kenia om een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.

Daarnaast spelen de volleybalsters in de prestigieuze Nations League en World Cup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl