Dirk Kuijt Pro Shots

Kuijt wordt stagiair bij eerste elftal Feyenoord

time icon

Dirk Kuijt gaat volgend seizoen stage lopen bij het eerste elftal van Feyenoord. De voormalig spits van de Rotterdammers begint in mei aan de hoogste trainersopleiding in Nederland, de UEFA Pro, en zal in het kader daarvan wekelijks één of twee dagen meelopen bij de Rotterdamse hoofdmacht.

Kuijt gaat stage lopen bij Jaap Stam, die vorige week werd vastgelegd als hoofdtrainer. De 38-jarige Katwijker gaat zijn werkzaamheden als stagiair combineren met zijn huidige functie als trainer/coach van Feyenoord Onder 19.

Kuijt zette in 2017 een punt achter zijn loopbaan. Hij bezorgde Feyenoord in zijn laatste wedstrijd met een hattrick de landstitel. Hij liep daarna een jaar mee met technisch directeur Martin van Geel en begon vorig jaar als trainer van het hoogste juniorenteam.

Advocaat

Van Geel hoopte aanvankelijk dat Kuijt onder de hoede van de ervaren Dick Advocaat ervaring zou kunnen gaan opdoen. Advocaat was de beoogde opvolger van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, die na dit seizoen stopt, maar de 71-jarige Hagenaar bedankte voor de eer vanwege het negatieve sentiment rond zijn mogelijke aanstelling.

STER Reclame