De Graafschap-trainer Henk de Jong
NOS Voetbal

De Jong stopt na dit seizoen als trainer van De Graafschap

Henk de Jong houdt het na dit seizoen voor gezien als trainer van De Graafschap. De tegen degradatie vechtende club uit Doetinchem had hem contractverlenging aangeboden, maar daar gaat hij nu niet op in omdat zijn vrouw ziek is, zo heeft hij laten weten.

"Ik heb deze beslissing met pijn in mijn hart genomen, maar het voelt op dit moment wel als de beste oplossing'', aldus De Jong, die sinds eind 2016 bij De Graafschap werkt en de 'Superboeren' vorig jaar via de play-offs naar de eredivisie loodste.

De 54-jarige Fries woont met zijn gezin met vier kinderen in Drachten en is dus ook veel reistijd kwijt. "Ik wil gewoon meer bij mijn gezin zijn. Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie ook geen optie. Het zal wel weer goed komen, maar dat vergt heel veel tijd."

De Jong voegt eraan toe dat het hem ondertussen niet de minste moeite kost om het seizoen vol energie af te maken. "Daar hoeft niemand ook maar een seconde over in te zitten. We gaan hier iets unieks doen en ons handhaven met z'n allen. Eén ding is belangrijk: mijn vrouw. En het andere ding is: dat de club in de eredivisie blijft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl