NOS Sport

Protest tegen coureurs Ducati wegens technisch snufje

Dovizioso troeft Márquez af bij spannende start MotoGP-seizoen

Na afloop van de MotoGP van Qatar, die zondagavond werd verreden, is door vier raceteams protest aangetekend tegen het team van Ducati.

Winnaar Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci (zesde) en Jack Miller (uitgevallen), allen in dienst van Ducati, reden namelijk met een motor die voor de eerste keer was uitgerust met een speciale winglet, een soort vleugeltje dat voor het achterwiel was geplaatst. Door dit aerodynamische snufje zouden de motoren voordeel hebben gehad.

De winglet bij het achterwiel op de machine van Dovizioso

Het Honda-team van Marc Márquez, die als tweede eindigde, diende een protest in, net als de teams van Suzuki, Aprilia en Red Bull KTM. Volgens die teams zijn de winglets niet conform het technisch reglement.

Hof van Beroep

De stewards in Qatar wezen het protest af. Daarop legden de teams de zaak voor aan het beroepspanel van de MotoGP. De leden van dat panel verwezen de kwestie op hun beurt weer door naar het Hof van Beroep van de internationale motorbond FIM.

In afwachting van die uitspraak blijft de overwinning van Dovizioso vooralsnog staan. Wanneer het Hof uitspraak doet is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl