EPA

Dubbele fouten nekken Haase in Indian Wells: 'Zo slecht!'

tijd van publicatie

Robin Haase is in de tweede ronde van het masterstoernooi in Indian Wells gestrand. Andrej Roeblev uit Rusland wees hem met 6-3, 3-6, 6-3 terug.

Roeblev leidde in een mum van tijd met 5-2. Haase kreeg nog een breekkans voor 5-4, maar verzilverde die niet. De tweede set pakte de Hagenaar vooral door de Rus met diepe returns vast te zetten in de backhandhoek.

Haase schreeuwt het uit

In de derde set kwam Haase van 2-0 terug tot 2-2, om vervolgens door vier dubbele fouten bij 2-3 weer achterop te raken. Weer brak Haase terug om vervolgens op breakpoint tegen bij 3-4 weer een dubbele fout te slaan. "Zó slecht!", schreeuwde Haase, die niet veel later mopperend de baan verliet.

Roger Federer bereikte soepel de derde ronde door de Duitser Peter Gojowczyk met 6-1, 7-5 te verslaan. In de eerste set verloor de Zwitser maar twee punten op eigen service, in de tweede set kreeg hij zeven breakpoints tegen.

Ook Rafael Nadal was snel klaar. De Spaanse nummer twee van de wereld won met 6-1, 6-1 van de Amerikaanse wildcardspeler Jared Donaldson.

STER Reclame