Bosz en Leverkusen na vreemd sneeuwduel vijfde in Bundesliga

Vanwege de hevige sneeuwval werd Hannover-Bayer Leverkusen enige tijd gestaakt AFP

Peter Bosz is met Bayer Leverkusen - in ieder geval voor een dag - opgeklommen naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Zijn ploeg won bij Hannover 96 met 3-2 door een doelpunt van Kai Havertz drie minuten voor tijd.

Een plaats in de topvier in Duitsland geeft recht op een Champions League-ticket en daar is Leverkusen met Bosz aan het bewind hard naar op weg. Onder leiding van de Nederlandse trainer heeft Leverkusen nu zes van de acht duels gewonnen.

Eintracht Frankfurt kan maandag Leverkusen weer passeren op de ranglijst als het wint bij Fortuna Düsseldorf.

Stand Bundesliga

Bayern München25-57 (62-27)
Borussia Dortmund25-57 (61-28)
RB Leipzig25-46 (43-20)
Borussia Mönchengladbach25-46 (44-30)
Bayer Leverkusen25-42 (46-37)
Eintracht Frankfurt24-40 (47-30)
VfL Wolfsburg25-39 (39-37)

Kevin Volland had Leverkusen bij Hannover met twee doelpunten op een 2-0 voorsprong gezet, maar daarna nam de sneeuw de regie over. Het sneeuwde op een gegeven moment zelfs zo hard dat er tijdelijk niet meer verder kon worden gespeeld.

Sneeuw voorkomt doelpunt Hannover

Hannover was zonder de sneeuw zelfs op 1-2 gekomen, maar een inzet van Genki Haraguchi kwam vlak voor de doellijn tot stilstand in de blubber.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Hannover-spits doet onbedoelde ode aan Koolhof

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Het befaamde doelpunt dat Jurrie Koolhof níét maakte

Na de hervatting kwam Hannover wel tot scoren. Het werd zelfs 2-2 door oud-AZ'er Jonathas en een eigen doelpunt van Mitchell Weiser.

Op de valreep zorgde Kai Havertz ervoor dat Leverkusen toch opgelucht kon ademhalen.

STER Reclame