NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

De afsluiting van het schaats- en shorttrackseizoen, vier wedstrijden in de eredivisie, de start van Parijs-Nice en een gast aan tafel bij Studio Voetbal die een bijzondere week heeft meegemaakt. De sportzondag bij de NOS is er een om van te smullen.

WK shorttrack live bij de NOS

Allereerst de WK shorttrack. Na een dramatisch begin op zaterdag - ze werd gediskwalificeerd op de 1.500 meter - moet Suzanne Schulting vandaag alle zeilen bijzetten om nog kans te maken op de wereldtitel. Ze komt vandaag in actie op de 1.000 meter - waarop ze olympisch kampioene is - en in de superfinale.

Ook rijdt ze, samen met Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries, de relayfinale. Alle wedstrijden zijn vanaf 13.00 uur live te kijken op NPO 1, NOS.nl, de NOS-app en ook te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ajax moet zich na het succes in Madrid focussen op Fortuna Sittard. In de Johan Cruijff Arena wil de ploeg van Erik ten Hag de aansluiting houden met koploper PSV, dat zaterdag won van NAC Breda. Ajax moet winnen om het verschil weer op vijf punten te brengen.

  • NOS
    Programma en uitslagen eredivisie speelronde 25
  • NOS
    Stand eredivisie per 9-3

Na de wedstrijd schuift de algemeen directeur van de Amsterdamse club, Edwin van der Sar, aan in Studio Voetbal (22.20 uur, NPO 1) om te praten over de gedenkwaardige week van Ajax. Ook Rafael van der Vaart, die aanwezig was in Madrid, Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen zitten aan tafel.

Ajax-directeur Edwin van der Sar viert de 1-4 zege op Real Madrid

Op het razendsnelle ijs van Salt Lake City rijden de schaatsers de wereldbekerfinale, het toetje van het schaatsseizoen. De start is om 20.30 uur, tien minuten eerder begint de uitzending op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Op het programma staan de 1.500 meter, de 500 meter en de massastart. Die laatste discipline is niet op tv, maar wel via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app te volgen.

Het programma van zondag

Rit naar de Zon

Verder start vandaag de achtdaagse Rit naar de Zon: Parijs-Nice. Alle etappes zijn live te volgen op NOS.nl en in de NOS-app, vandaag vanaf 13.25 uur.

Vandaag vindt ook de eerste MotoGP van het seizoen plaats in Qatar. Een samenvatting is te zien in Studio Sport, om 18.10 uur op NPO 1. Daarin ook een reportage over Pepijn Lijnders, assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool.

In dezelfde uitzending hebben we ook een reportage van hockeyer en ijshockeyer Ashley Jackson. De Engelsman kan op beide disciplines goed uit de voeten.

Ashley Jackson: hockeyer en ijshockeyer

Uitzendingen zondag 10 maart

Tijd Programma Waar?
13.03 uur Studio Sport met WK shorttrack NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.25 uur Livestream etappe 1 Parijs-Nice NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.21 uur Studio Sport schaatsen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.15 uur Livestream schaatsen: massastart NOS.nl en NOS-app
22.22 uur Studio Voetbal met Ajax-directeur Van der Sar NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl