Nederlandse rugbyers verliezen cruciaal duel van Portugal

Het Nederlandse rugby team is er niet in geslaagd Portugal te verslaan in de belangrijke wedstrijd voor promotie naar het Rugby Europe Championship. In Amsterdam werd met 5-18 verloren.

Het Nederlandse team sprak in 2016 uit binnen drie jaar te willen promoveren naar dit niveau. Voordat de Nederlanders deel kunnen nemen aan deze competitie, na de Six Nations het hoogste Europese podium, moet wel de Rugby Europe Trophy gewonnen worden.

Angstgegner Portugal

Het team van bondscoach Gareth Gilbert moest zaterdagmiddag eigenlijk winnen van Portugal om kans te houden op promotie, maar deed dat dus niet. De Portugezen staan nu eerste met een wedstrijd minder gespeeld. Nederland heeft nog een kleine kans om door te gaan, maar is daarbij wel afhankelijk van Portugal. De Portugezen moeten punten laten liggen, willen de Nederlanders kans maken op promotie.

Teleurstelling bij de Nederlandse rugbyers NOS

Bij de vorige twee pogingen van Nederland om te promoveren bleek Portugal ook al een sta-in-de-weg. De Zuid-Europeanen wonnen die edities.

Afscheid

Bondscoach Gilbert neemt binnenkort afscheid van het Nederlandse team en slaagde er niet in om zijn laatste thuiswedstrijd winnend af te sluiten.

Op 16 maart spelen de Nederlandse rugbyers in en tegen Tsjechië. Op 1 juni is de laatste interland en wordt er afgereisd naar Litouwen.

Vrijdag liet Gilbert weten dat hij een mooie heeft gehad in Nederland, maar dat hij meer tijd wil doorbrengen met familie en een nieuwe uitdaging wil aangaan:

Gilbert vertrekt met pijn in het hart

STER reclame