Roest debuteert in Salt Lake: 'Mooi toetje op snelste baan ter wereld'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Roest in Salt Lake City: 'Voor Nederlands record heb ik wereldrace nodig'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Met het prolongeren van de wereldtitel allround bereikte Patrick Roest vorig weekend zijn grootste doel van dit schaatsseizoen. Wat rest zijn de wereldbekerfinales dit weekend in Salt Lake City.

"Voor mij is het belangrijkste al geweest. Dit is een heel mooi toetje. Een wereldbekerfinale op de snelste baan ter wereld", zegt Roest, die in Salt Lake City de 1.500 en 5.000 meter rijdt.

Wereldrecords

Salt Lake heeft het merendeel van de wereldrecords in zijn bezit. Roest betrad deze week voor het eerst in zijn leven de befaamde ijsbaan. "Het zou mooi zijn als ik hier mijn persoonlijke records kan aanscherpen. Aan wereldrecords wil ik nog niet denken."

NOS

Ook aan het beantwoorden van de eindeloze reeks felicitaties die hij kreeg voor zijn wereldtitel moet Roest nog even niet denken.

"Familie en vrienden spreek je even, maar verder heb ik nog niet heel veel gezien. Dat komt wel als ik terug ben in Nederland. Nu zijn we nog even bezig met schaatsen, we zijn nog niet klaar", aldus Roest.

De wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City zijn live te zien bij de NOS. Zaterdag vanaf 20.27 uur op NPO 3, NOS.nl en in de NOS-app. Zondag om 20.20 uur, maar op tv dan op NPO 1.

STER Reclame