NOS Schaatsen

Schulting begint sterk aan WK shorttrack in Sofia

Schulting neemt geen risico's op onvoorspelbaar ijs in Sofia

Suzanne Schulting is goed begonnen aan de WK shorttrack in Bulgarije. De Europees kampioene is na de eerste dag in Sofia op alle afstanden nog in de race.

Schulting bereikte de halve finales van de 1.500 meter en de kwartfinales van de 500 en 1.000 meter. Ze boekte twee keer een zege en werd op de 500 meter tweede achter Jekaterina Jefremenkova.

Lara van Ruijven haalde alleen op de 500 meter de volgende ronde, waardoor de Nederlands kampioene een goed allroundklassement wel kan vergeten. Op de 1.000 en 1.500 meter kreeg ze een straf. Ook voor Rianne de Vries viel op de 1.500 meter het doek. Op de andere afstanden komt ze zaterdag nog wel in actie.

Mannen scoren 50 procent

Bij de mannen heeft Itzhak de Laat op twee van de drie afstanden de volgende ronde bereikt. Dylan Hoogerwerf komt zaterdag nog maar op één individuele afstand in actie.

Itzhak de Laat

De Laat haalde de halve finales van de 1.500 meter door als tweede te eindigen in zijn race. Hoogerwerf finishte in dezelfde race als vierde. Op de 500 meter werd De Laat eerste in de voorronde en tweede in de series achter de Hongaar Shaolin Sándor Liu. Hoogerwerf kreeg in de series van de 500 meter een straf.

Dat laatste overkwam De Laat in de voorronde van de 1.000 meter. Op die afstand haalde Hoogerwerf met een derde en tweede plaats net de kwartfinales.

WK shorttrack live bij de NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl