Schulting begint sterk aan WK shorttrack in Sofia

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schulting neemt geen risico's op onvoorspelbaar ijs in Sofia
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Suzanne Schulting is goed begonnen aan de WK shorttrack in Bulgarije. De Europees kampioene is na de eerste dag in Sofia op alle afstanden nog in de race.

Schulting bereikte de halve finales van de 1.500 meter en de kwartfinales van de 500 en 1.000 meter. Ze boekte twee keer een zege en werd op de 500 meter tweede achter Jekaterina Jefremenkova.

Suzanne Schulting
@suzanschulting
Happy with the 1st day. Qualified for all distances!! #WorldChampionships
3 maanden geleden

Lara van Ruijven haalde alleen op de 500 meter de volgende ronde, waardoor de Nederlands kampioene een goed allroundklassement wel kan vergeten. Op de 1.000 en 1.500 meter kreeg ze een straf. Ook voor Rianne de Vries viel op de 1.500 meter het doek. Op de andere afstanden komt ze zaterdag nog wel in actie.

Mannen scoren 50 procent

Bij de mannen heeft Itzhak de Laat op twee van de drie afstanden de volgende ronde bereikt. Dylan Hoogerwerf komt zaterdag nog maar op één individuele afstand in actie.

Itzhak de Laat ANP

De Laat haalde de halve finales van de 1.500 meter door als tweede te eindigen in zijn race. Hoogerwerf finishte in dezelfde race als vierde. Op de 500 meter werd De Laat eerste in de voorronde en tweede in de series achter de Hongaar Shaolin Sándor Liu. Hoogerwerf kreeg in de series van de 500 meter een straf.

Dat laatste overkwam De Laat in de voorronde van de 1.000 meter. Op die afstand haalde Hoogerwerf met een derde en tweede plaats net de kwartfinales.

De WK shorttrack in Sofia zijn dit weekeinde live te volgen op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Op zaterdag begint de uitzending om 13.05 uur, op zondag om 13.10 uur.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK shorttrack live bij de NOS
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame