Speelgoedketen Intertoys maakt doorstart, bekijk hier welke winkels sluiten

Aangepast
ANP

Intertoys maakt een doorstart. De Portugese speelgoedspecialist Green Swan neemt een groot deel van de speelgoedketen over.

Naar schatting 220 winkels worden behouden, waaronder de 100 franchisewinkels. Daarmee blijven de banen voor 1000 tot 1500 mensen bestaan, de helft van het totaal.

De komende weken wordt bekeken met hoeveel winkels en medewerkers precies wordt verdergegaan. Van 91 winkels is duidelijk dat ze uiterlijk per half mei de deuren sluiten. Vanaf zaterdag begint in deze winkels de leegverkoop.

Bekijk hieronder welke winkels dichtgaan:

Deze winkels zullen sluiten

De komende weken wordt bekeken welke winkels nog meer in aanmerking komen voor de overname. Volgens de woordvoerder van Intertoys is dat afhankelijk van onder meer verhuurders en huurcontracten en franchisers die winkels overnemen.

Cadeaubonnen

De doorstart betekent niet dat cadeaubonnen van Intertoys nu weer ingewisseld kunnen worden. Daarover zijn geen afspraken gemaakt met de nieuwe eigenaar, laat Intertoys weten. Nadat het faillissement was uitgesproken, kregen klanten nog drie dagen de tijd om de bonnen in te wisselen. Het merendeel is toen ingeleverd.

Intertoys heeft 286 eigen winkels. Daarnaast zijn er 100 franchise-winkels. Van die 286 eigen winkels neemt investeerder Green Swan circa 120 winkels over. Dat betekent dat er 1000 tot 1500 medewerkers hun baan behouden.

91 Intertoys-winkels gaan dicht. Van de resterende 70 winkels wordt de komende weken bekend of ze meegaan, overgenomen worden door franchisers of alsnog sluiten.

Intertoys hoopt dat uiteindelijk de helft van de eigen winkels behouden blijft, dus circa 140 winkels.

De keten ging op 21 februari failliet. Zware concurrentie van discounters als Action en Kruidvat en online-winkels als bol.com brachten de Intertoys-winkels in problemen. De verkoop is in de afgelopen tien jaar gehalveerd.

Green Swan nam eerder al Toys 'R' Us, Maxi Toys en de Belgische Bart Smit-winkels over en geldt als de grootste Europese speelgoedspecialist. De investeerder heeft speelgoedmerken en winkels in Spanje, Portugal, Belgiƫ, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg en nu dus Nederland.

STER Reclame