Michael van Gerwen baalt van het puntverlies in de Premier League
NOS Sport

Van Gerwen verspeelt koppositie Premier League

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd zijn koppositie in de Premier League darts vast te houden. Tegen gelegenheidsspeler John Henderson kwam Van Gerwen niet verder dan 6-6. Daardoor staan er nu vier darters met hetzelfde puntentotaal bovenaan.

Van Gerwen kwam als een komeet uit de startblokken en mede door een gemiddelde van 117 per beurt nam hij een 5-2 voorsprong. De Schot Henderson, die voor de gelegenheid de plaats van de geblesseerde Gary Anderson innam, bleef echter geloven in een stunt.

Hij genoot met volle teugen van het gooien voor eigen publiek in Aberdeen en gedragen door de uitzinnige fans vocht hij zich terug in de wedstrijd. Het leverde hem een fraai gelijkspel op, terwijl Van Gerwen teleurgesteld afdroop. Vorige week verloor de Nederlander van James Wade in de Premier League.

Uitslagen Premier League speelronde 5

Michael van Gerwen-John Henderson 6-6
Peter Wright-Raymond van Barneveld 7-3
Rob Cross-Michael Smith 7-3
James Wade-Daryl Gurney 7-0
Gerwyn Price-Mensur Suljovic 7-3

Raymond van Barneveld verloor eerder op de avond met 7-3 van Peter Wright. De Schot was duidelijk een maatje te groot voor de Nederlander. Van Barneveld wacht zodoende nog altijd op zijn eerste zege.

Wright won een aantal legs waarin hij slechts 12, 11 of zelfs maar 10 pijlen nodig had en liep snel uit naar een 6-2 voorsprong. Omdat Wright nog een finish van 141 miste om de wedstrijd in stijl af te maken, kon Van Barneveld nog terugkomen tot 6-3. Maar een leg later maakte de Schot het karwei wel af.

Stand Premier League

1. James Wade 5-7
2. Rob Cross 5-7
3. Gerwyn Price 5-7
4. Michael van Gerwen 5-7
5. Peter Wright 5-6
6. Mensur Suljovic 5-4
7. Daryl Gurney 5-4
8. Michael Smith 5-3
9. Raymond van Barneveld 5-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl