Provicom

Een vrouw uit het Belgische Vilvoorde die vanmiddag in de problemen kwam door het opkomende tij voor de kust van Renesse is overleden. Haar twee kinderen van 17 en 8 jaar en een 23-jarige vrouw uit Renesse raakten gewond.

Op het Verklikkerstrand werd vanmiddag rond 13.30 uur groot alarm geslagen toen bleek dat een gezelschap met honden door het opkomend tij vast was komen te zitten op een zandplaat voor de kust bij Renesse. Het ging om een wandelaar met drie honden en een vrouw met haar zoon en dochter. Volgens de politie kenden ze elkaar niet, schrijft Omroep Zeeland.

Gealarmeerde hulpdiensten slaagden erin een vrouw, de jongen en het meisje naar de kant te brengen. Een van de kinderen zou er ernstig aan toe zijn.

Er werd direct een grote reddingsoperatie op touw gezet:

Dode en gewonden voor kust van Renesse

Een vierde persoon, een 45-jarige vrouw, werd nog vermist. Een helikopter van de Kustwacht wist haar te lokaliseren. Met een reddingsboot is de vrouw uit het water gehaald. Zij overleed snel daarna. De andere drie liggen nog in verschillende ziekenhuizen.

Hulpdiensten hebben ook de drie honden uit het water gehaald. Een dier overleed ter plekke. De andere twee honden zijn ondergebracht in een dierenasiel.

STER reclame