Duncan Laurence heeft het nummer bekendgemaakt waarmee hij Nederland op het Eurovisie Songfestival gaat vertegenwoordigen. Arcade, een ballad over een verloren liefde, was te horen in De Wereld Draait Door.

Beluister hier het lied:

Met dit nummer vertegenwoordigt Duncan Laurence Nederland op het Songfestival

Laurence schreef het nummer tijdens zijn studie op de Rockacademie in Tilburg. Het gaat over een dierbare vriendin die hij op jonge leeftijd is verloren, vertelde hij met een brok in zijn keel aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. "Ik heb het daar altijd heel moeilijk mee gehad. Zij had de liefde van haar leven en op een gegeven moment was die er niet meer. Tot het einde heeft zij gehoopt dat hij terug zou komen. Die hoop heb ik in Arcade gestopt."

De 24-jarige zanger was dan ook "super opgelucht" toen hij het nummer eindelijk aan de buitenwereld mocht laten horen. "Het voelde zo gek om bezig te zijn met zoiets groots en het niet te kunnen delen. Nu is het eruit en dat is een heel gek gevoel. Zo bizar!"

Sterke melodie, maar hoe is het live?

Volgens Songfestivaldeskundige Cornald Maas, die medeverantwoordelijk was voor de keuze van het nummer, heeft het liedje "een sterk verhaal, dat toch niet letterlijk wordt verteld". "De melodie is ook sterk en klinkt heel internationaal", aldus Maas, die vermoedt dat het nummer ook in het buitenland kan aanslaan.

"Er zijn veel goeie zangers in Nederland, maar niet veel zangers kunnen via hun stem emotie overdragen op het publiek. Dus ik denk dat ze ook heus in Moldavië en in Tsjechië de essentie en emotie van dit nummer zullen snappen."

Songfestivalverslaggever van de NOS Martijn van der Zande vraagt zich af hoe de live-versie uitpakt. Vooral omdat de clip voor een groot deel onderwater is opgenomen. "Ze moeten er goed over nadenken hoe ze dit willen uitbeelden. Want het moet wel allemaal bij elkaar passen: het verhaal, het nummer en de presentatie."

Vrijdagavond zal Duncan Laurence in De Wereld Draait Door zijn nummer spelen op het podium. Op donderdag 16 mei komt hij in actie op het Songfestival in Tel Aviv. Hij speelt Arcade dan in de laatste helft van de tweede halve finale, samen met onder anderen de vertegenwoordigers van Macedonië, Noorwegen, Rusland en Letland.

STER reclame