NOS NieuwsAangepast

Model en miss Lotte van der Zee (20) overleden

Fotomodel en Miss Teenager 2017 Lotte van der Zee is op 20-jarige leeftijd overleden. Dat hebben haar ouders via Instagram bekendgemaakt.

Van der Zee kreeg twee weken geleden een hartstilstand tijdens een skivakantie in Oostenrijk. Sindsdien werd ze in een ziekenhuis in München in een kunstmatige coma gehouden.

Het Enschedese model werd in 2017 verkozen tot de mooiste tiener van de wereld. Een jaar eerder werd ze in de juniorcategorie verkozen tot Miss Beauty of Overijssel en Miss Teen of the Netherlands.

Naast haar modellenwerk volgde ze een opleiding om schoonheidsspecialiste te worden bij het ROC van Twente.

"Het afschuwelijke bericht over haar overlijden is heel erg hard aangekomen bij haar medeleerlingen", laat een woordvoerder van het ROC weten aan dagblad Tubantia. "Nadat eerder bekend werd dat Lotte was getroffen door een hartstilstand hebben ze ontzettend meegeleefd en in spanning gezeten of het nog wel goed zou komen. Het is diep triest dat het niet zo mocht zijn. Zo jong. Dat is voor iedereen een grote schok."

Steun

Ook op sociale media maakt de dood van Van der Zee veel los. Tienduizenden mensen hebben gereageerd op het Instagram-bericht waarin de ouders van Van der Zee het overlijden bekendmaakten.

"Ik ken jullie niet, maar jullie zijn al vanaf de eerste berichten over wat jullie mooie meisje is overkomen in mijn gedachten. Heel, heel veel sterkte!", schrijft Margriet Hofstee. Ook Noor wenst de ouders van Lotte heel veel sterkte toe. "Je zal een mooie engel zijn Lotte!", schrijft zij.

Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede schrijft op Twitter dat een Enschedese bloem in de knop is gebroken.

Ook bij de Enschedese Hockey Vereniging (EHV), waar Van der Zee keepte, is het verlies hard aangekomen. Alle thuisspelende teams spelen het komende weekend met rouwbanden. Daarnaast wordt er voor elke wedstrijd een minuut stilte in acht genomen.

Vanavond is er in het clubhuis van EHV een herdenkingsbijeenkomst. Daar kunnen mensen een condoleanceregister tekenen. Ook op internet is een condoleanceregister geopend.

De ouders van Van der Zee spreken hun dank uit voor de steun die zij krijgen. "Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebroken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl