Daley Blind viert de zege in Madrid (1-4)
NOS Voetbal

Nederland weer op koers voor rechtstreeks CL-ticket

De galavoorstelling van Ajax bij Real Madrid (1-4) heeft een direct gevolg voor de klassering van Nederland op de UEFA-ranglijst. Nederland staat nu elfde, een cruciale plaats.

Die plek geeft de kampioen van de eredivisie in het seizoen 2019/2020 namelijk zeer waarschijnlijk recht op een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Vóór het duel met Real stond Nederland nog twaalfde, vlak achter Oostenrijk. Alleen de eerste elf landen mogen de kampioen rechtstreeks afvaardigen naar het miljoenenbal van 2020/2021.

Ten Hag: 'Dit kan van groot belang zijn voor eredivisie'

De race is echter nog niet gelopen. Ook Oostenrijk kan nog punten pakken dit seizoen: Red Bull Salzburg neemt het donderdag in de achtste finales van de Europa League op tegen Napoli.

Achter Oostenrijk liggen ook nog Tsjechië en Kroatië op de loer, maar de achterstand van die landen is groot. En ook zij hebben nog maar één troef: Slavia Praag gaat donderdag op bezoek bij Sevilla en Dinamo Zagreb ontvangt Benfica.

Er is slechts een 'maar'. De nationale kampioen van de nummer elf op de UEFA-ranglijst krijgt alleen een rechtstreeks ticket als de kampioen van de laatste editie van de Champions League zich ook via zijn reguliere nationale competitie kwalificeert voor het miljoenenbal. De kans dat dit gebeurt, is heel groot.

PSV niet rechtstreeks

PSV, de kampioen van de eredivisie van vorig seizoen, moest zich dit seizoen via een kwalificatieronde plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Dat ging PSV goed af; BATE Borisov bleek over twee wedstrijden een maatje te klein voor de Eindhovenaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl