NOS NieuwsAangepast

WNL trekt uitnodiging aan Kuzu als gasthoofdredacteur in

WNL heeft een uitnodiging aan Denk-leider Kuzu om gasthoofdredacteur en -presentator te worden van het tv-programma Goedemorgen Nederland enkele dagen voor de uitzending ingetrokken. Kuzu zat vanmorgen wel als gewone gast bij het programma, waarbij het tot een stevige aanvaring kwam tussen hem en presentatrice Maaike Timmerman:

Kuzu: geen slachtofferrol, ik kom op voor mijn rechten

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen heeft Goedemorgen Nederland elke ochtend een andere partijleider als co-presentator en -hoofdredacteur te gast. Gisteren was dat SGP-leider Van der Staaij, morgen is het Baudet van Forum voor Democratie.

Ook Kuzu werd een paar weken geleden voor deze rol uitgenodigd, maar de hoofdredactie van WNL wijzigde het verzoek kort voor de uitzending uit vrees dat het Tweede Kamerlid de uitzending inhoudelijk negatief zou beïnvloeden.

De Nieuwe Maan

Aanleiding waren volgens presentatrice Maaike Timmerman de "pittige gesprekken" die Kuzu vorige week met de NTR had over De Nieuwe Maan. Kuzu vindt dit televisieprogramma te kritisch over de multiculturele samenleving.

"Onze hoofdredacteur vindt het niet gepast na allerlei aanvallen van u op de persvrijheid, om u als gasthoofdredacteur neer te zetten. Dat u zich als leider van een politieke partij met de inhoud van een programma bemoeit, vinden wij niet okee", verklaarde Timmerman.

Kuzu zei in de uitzending dat hij WNL "een baggeromroep" vindt "die de puurste vorm van riooljournalistiek bedrijft". Hij vindt dat de omroep onderscheid maakt op basis van politieke achtergrond en etniciteit.

WNL-hoofdredacteur Huisjes zei op NPO Radio 1 dat hij heeft ingegrepen omdat Denk volgens hem als enige politieke partij in de Tweede Kamer "niet lijkt te begrijpen hoe de persvrijheid in Nederland werkt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl