Jaap Stam, coachend langs de lijn bij PEC Zwolle. ANP

Jaap Stam wordt de nieuwe trainer van Feyenoord. De Kampenaar tekent een contract voor twee jaar en begint op 1 juni in Rotterdam. Stam is nu nog trainer van PEC Zwolle.

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij PEC Zwolle, maar voor elke ambitieuze trainer geldt dat als de kans zich voordoet om bij een club als Feyenoord te gaan werken, je daar heel serieus over gaat nadenken", aldus Stam.

"Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord."

De oud-verdediger volgt Giovanni van Bronckhorst op, die eind januari aankondigde dat hij na vier seizoenen afscheid zou nemen van Feyenoord. Van Bronckhorst bezorgde Feyenoord in 2017 de eerste landstitel in achttien jaar. Daarnaast won hij twee keer de KNVB-beker (2016 en 2018) en twee keer de Johan Cruijff-schaal (2017 en 2018).

Zwolle

De 46-jarige Stam nam eind december de taken over van de ontslagen John van 't Schip bij PEC Zwolle. Daarvoor werkte hij bijna twee jaar bij Reading in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

Stam begon voortvarend in Zwolle met drie overwinningen, onder meer tegen Feyenoord (3-1) tijdens zijn eerste wedstrijd op de bank bij PEC. Daarna volgden een gelijkspel en twee verliespartijen. Op dit moment staat de club uit Zwolle op de vijftiende plek.

Daarvoor was hij als speler actief bij onder meer PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax. Hij speelde 67 interlands.

STER reclame