NOS NieuwsAangepast

Veel contant geld en wapens gevonden bij politie-inval Den Haag

In Den Haag zijn politieagenten vanochtend vroeg 35 appartementen binnengevallen, vooral in de wijk Ypenburg. De politie vermoedt dat er criminelen wonen. De appartementen zijn verhuurd, maar er staat niemand officieel ingeschreven.

Zo'n 200 politiemensen omsingelden vanochtend om 05.00 uur zes woontorens in Ypenburg en vielen toen met bivakmutsen op de appartementen binnen:

Politie valt tientallen appartementen Den Haag binnen

Er zijn achttien mensen opgepakt, onder wie drie mannen die worden verdacht van witwassen. Ze zouden als verhuurbemiddelaar voor bewoners werken, zodat die zelf buiten beeld konden blijven.

Ook in Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk en Rotterdam zijn invallen gedaan. De politie heeft met behulp van onder meer speurhonden miljoenen euro's contant geld, drugs en vuurwapens gevonden. Verder zijn veertien auto's en een motor in beslag genomen. Een woning is direct gesloten vanwege drugshandel.

Ambtenaren van de gemeente Den Haag, de FIOD en de Belastingdienst helpen bij het onderzoek in Ypenburg.

Maserati's

Bewoners van de Haagse wijk reageren verrast. "Ik heb hier nooit een onveilig gevoel gehad. Hier wonen ook veel gezinnen", zegt een van hen.

Toch is er ook een buurvrouw die al wel vermoedde dat er zaken spelen die het daglicht niet kunnen verdragen. "Ik zag hier echt heel dure auto's in de garage staan, Maserati's of zo met Duits kenteken. Je kunt hier heel kort wonen en er wordt niks gevraagd. Je moet gewoon een borg betalen. Makkelijk toch?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl