In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Vrouw sluisde miljoen weg voor internetdate, eis 2 jaar cel

Een vrouw uit Hoogvliet heeft vanochtend twee jaar celstraf tegen zich horen eisen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De boekhouder (51) zou ruim 1 miljoen euro hebben weggesluisd van haar werkgever Karwei in Dordrecht. Dat geld maakte ze over naar een internetliefde.

Ze was via Facebook met de man in contact gekomen. Ze had hem één keer gesproken via een Skypeverbinding. De internetliefde vroeg de vrouw om het geld voor zijn zieke vader in Afrika en later voor zichzelf, omdat hij "in het ziekenhuis" lag.

Ze had eerst haar eigen spaargeld (30.000 euro) aangesproken, maar toen dat op was, begon ze met de fraude op haar werk. "Zelfs toen ik meer dan een miljoen aan hem geleend had, geloofde ik nog dat hij terug zou betalen", zei de verdachte in januari. Uiteindelijk heeft de vrouw niets meer van haar internetdate vernomen.

Valse handtekening

De officier van justitie verwijt haar dat ze niet stopte met het wegsluizen van geld, terwijl er momenten genoeg waren om dat te doen. De vrouw werkte al 32 jaar voor Karwei en genoot vertrouwen. "Dat heeft ze ernstig beschaamd."

De advocaat noemt de vrouw een slachtoffer van datingfraude. "Dat het zo enorm mis kon gaan, komt mede doordat het twee jaar lang niet werd opgemerkt. Ook niet door een gerenommeerd accountantskantoor."

De fraude kwam pas aan het licht toen de ING-bank een brief stuurde over een lening, waarop de handtekening van een leidinggevende vervalst was.

De vrouw heeft inmiddels 40.000 euro terugbetaald aan haar voormalig werkgever. In een civiele rechtszaak is ze al eerder veroordeeld tot terugbetaling, bleek vandaag.

Ze heeft inmiddels een nieuwe baan en een betalingsregeling, schrijft RTV Rijnmond. De rechter doet op 25 maart uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl