Bureau of Costums Naia / Facebook

Schildpadden verpakt in tape in beslag genomen op luchthaven Filipijnen

time icon

De Filipijnse politie heeft op de luchthaven van Manilla meer dan 1500 levende schildpadden in beslag genomen. De schildpadden waren 'verpakt' in tape, zodat de diertjes gemakkelijker in vier koffers verstopt konden worden.

De schildpadden vertegenwoordigen omgerekend een waarde van ongeveer 76.000 euro. De politie vermoedt dat de koffers werden achtergelaten, toen de smokkelaar erachter kwam wat voor strenge straffen er in het land staan voor de illegale handel van wilde dieren. Op het illegaal vervoeren van wilde dieren loop je in de Filipijnen kans op een celstraf van twee jaar en een flinke boete.

De dieren werden verpakt in doosjes, en in vier koffers geplaatst BUREAU OF CUSTOMS NAIA/FACEBOOK

In totaal werden er 1529 schildpadden gevonden, waaronder Sulcata-schildpadden. Deze schildpaddensoort staat op de lijst met bedreigde diersoorten. De reptielen zijn inmiddels overhandigd aan een organisatie, die strijdt tegen de illegale handel van wilde dieren.

Delicatesse

Schildpadden worden soms als huisdier gehouden, maar in delen van Aziƫ ook geserveerd als delicatesse of gebruikt als medicijn. Vorige week werden er nog 3300 schildpadden door de Maleisische maritieme dienst onderschept, toen iemand de beestjes Maleisiƫ in probeerde te smokkelen.

STER Reclame