NOS NieuwsAangepast

Hinder door onstuimig weer, grote bouwsteiger omgevallen

Onstuimig weer zorgt voor problemen in Nederland

Zware windstoten en regen hebben geleid tot problemen in de ochtendspits. Het begon al vroeg op de A2, waar een vrachtwagen een deel van zijn lading verloor ter hoogte van Vinkeveen.

Op de A29 ten zuiden van Rotterdam, ter hoogte van Heinenoord, waren bomen de weg op gewaaid. Het duurde ruim anderhalf uur voordat de bomen waren gehaald.

Op de A58 bij Middelburg waaide een verkeersbord om en op de A27 richting Breda waaide het dak van een vrachtwagentrailer af. Een rijstrook was ongeveer een uur lang dicht. De Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen was vanwege de harde wind het grootste deel van de ochtend dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers.

Ondanks de problemen leidde het onstuimige weer niet tot grotere verkeershinder dan normaal, aldus Rijkswaterstaat.

Steiger omgevallen

In Nijmegen is een 5 meter hoge grote steiger omgevallen over een lengte van 100 meter, schrijft Omroep Gelderland. Dat kwam door de wind.

Er zijn geen gewonden gevallen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt: "De aannemer zag vanochtend dat de steiger begon te wiebelen en heeft iedereen weggehaald."

De brandweer probeert te voorkomen dat andere delen van de steiger ook omvallen. Een deel hangt tegen een boom aan.

Steigerplanken en -buizen liggen verspreid door de straat. Die is afgezet. Enkele auto's zijn beschadigd. De steiger was voor de renovatie van een winkelcentrum.

Het KNMI heeft nog wel voor de gehele ochtend code geel afgegeven vanwege de zware windstoten, die in de kustgebieden kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur.

Schiphol heeft vanwege de harde wind uit voorzorg vanochtend zeker 70 vluchten geschrapt om zo de kans op vertragingen bij intercontinentale vluchten te verminderen. Het gaat om heen- en terugvluchten naar 36 Europese bestemmingen.

Carnavalsoptochten uitgesteld

De carnavalsoptochten in Oijen, Macharen en Overlangel gaan deze ochtend niet door vanwege zware windstoten. Om 12.00 uur wordt bekeken of de optochten alsnog door de straten mogen trekken, schrijft Omroep Brabant.

De tochten in Breda en Den Bosch vanmiddag gaan wel door.

De traditionele metworstrennen in Boxmeer zijn vanwege de wind tweeënhalf uur uitgesteld. De traditie, die op de lijst van cultureel en immaterieel erfgoed staat, stamt uit de vijftiende eeuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl