Feyenoord spoelt bekerkater weg met ruime zege op Emmen

Robin van Persie Pro Shots

Vier dagen na de pijnlijke uitschakeling in het bekertoernooi door Ajax heeft Feyenoord de bittere nasmaak enigszins weten weg te spoelen. Het thuisduel met FC Emmen leverde een 4-0 zege op, waardoor de mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst op koers blijven voor de derde plaats in de eredivisie, het hoogst haalbare nog dit seizoen.

De domper van woensdag dreunde kennelijk bij menig Feyenoord-fan nog na, want de tribunes in De Kuip vertoonden opmerkelijk veel lege plekken. De Rotterdamse acteurs binnen de lijnen probeerden er niettemin het beste van te maken en zochten van meet af aan de aanval.

Vooral linksbuiten Sam Larsson en aanvoerder Robin van Persie toonden zich ijverig. De Zweed had weinig succes met zijn schoten, maar bracht na een dik kwartier wel Steven Berghuis in stelling. Die faalde echter in de afwerking. Gegoochel van Van Persie in het strafschopgebied was een lust voor het oog, maar meer dan een schuiver voorlangs leverde het niet op.

Blessure Vermeer

Na een halfuur mocht Emmen voor het eerst aan een doelpunt ruiken. Eerst kopte Sven Braken over en daarna nam hij bij een kansrijke counter de bal niet goed aan. De snel uitkomende Kenneth Vermeer kon redding brengen. Het kostte de doelman wel een blessure. Vermeer maakte even later plaats voor de van NEC overgenomen Fransman Joris Delle.

Kort voor de wissel had Van Persie in de 38ste minuut zijn ploeg op voorsprong gezet. Na knap voorbereidend werk van Larsson had hij de bal voor het intikken. Het was het 200ste competitiedoelpunt voor de 35-jarige Van Persie.

Feyenoord Rotterdam
@Feyenoord
2⃣0⃣0⃣ x @Persie_Official! 👑 31 | #Feyenoord 96 | @Arsenal 48 | @ManUtd 25 | @Fenerbahce #feyemm
3 weken geleden

De feestvreugde was van korte duur geweest als bij Braken - opnieuw hij - na een missertje van Cuco Martina het vizier op scherp had gestaan. Aan de andere kant had Berghuis op aangeven van Ridgeciano Haps, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, de 2-0 voor het inknikken, maar hij kopte de bal via de grond over het doel.

Na rust was de wedstrijd snel beslist en opnieuw was daarbij de hoofdrol weggelegd voor Van Persie. Eerst scoorde hij na een steekpass van Berghuis en daarna stond hij op de juiste plaats na een mislukte kopbal van Jeremiah St. Juste. De aanvaller gaf daarmee zijn afscheidstoernee extra cachet: het was zijn eerste hattrick in de eredivisie.

Berghuis bepaalde een kwartier voor tijd met een fraaie vrije trap de eindstand op 4-0.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/3Van Persie: 'Na een tweede goal ga je toch aan een hattrick denken'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/3Van Bronckhorst: 'Blij dat we gewonnen hebben'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

3/3Lukkien: 'Voor rust hadden wij de beste kansen'
Statistieken Feyenoord - FC Emmen

STER Reclame