AFP
NOS NieuwsAangepast

Migranten betreden haven Calais, beklimmen schoorsteen veerboot

In de haven van Calais is het zo'n vijftig migranten gisteravond gelukt op een veerboot te komen die net was aangekomen uit het Engelse Dover.

Ze beklommen het schip tijdens vloed met een onderhoudsladder en waren daarna te zien op onder meer de schoorsteen van het vaartuig, tientallen meters boven het dek.

De Franse politie heeft zeker 44 mensen opgepakt. Agenten waren vanochtend nog bezig met het doorzoeken van de boot, die van rederij DFDS is.

Bekijk hieronder hoe de migranten zich ophouden op de schoorsteen van het schip:

Migranten op de schoorsteen van veerboot

Al jaren trekken veel migranten naar de Franse havenstad. Ze proberen vanuit Calais naar Engeland te komen, waar ze naar verhouding makkelijk aan werk kunnen komen. Mensenrechtenorganisaties schatten dat er honderden migranten verblijven in de omgeving van de stad.

In de afgelopen jaren is de beveiliging in zowel de haven als rond de nabijgelegen Kanaaltunnel flink opgeschroefd.

Volgens de directeur van de haven zijn de migranten via een voetgangersbrug voor personeel het haventerrein op gekomen. Hij vermoedt dat ze zijn geholpen door mensensmokkelaars, zei hij tegen 24matins.

Voor de president van de regio Hauts-de-France, waar Calais ligt, was het incident het zoveelste bewijs dat er meer ordetroepen nodig zijn rond Calais aan de vooravond van de brexit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl