Ivo de Bruin en Dennis Veenker in actie tijdens de WK
NOS Sport

Duitse bobbers pakken recordgoud, bijrol voor De Bruin en Veenker

Francesco Friedrich en Thorsten Magis hebben op de WK in Whistler goud gepakt in de tweemansbob. Ivo de Bruin en Dennis Veenker wonnen in de laatste twee runs twee plaatsen en werden uiteindelijk zestiende.

Voor Friedrich was het de vijfde wereldtitel op rij. Met zijn reeks treedt de 28-jarige Friedrich in de voetsporen van de Italiaan Eugenio Monti, die van 1957 tot en met 1961 ook vijf keer op rij wereldkampioen werd.

De titel kwam niet als een verrassing. Het Duitse duo heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. De Canadezen Justin Kripps en Cameron Stones, met wie de Duitsers op de Olympische Spelen van Pyeongchang het goud nog deelden, eindigden op 0,59 op de tweede plaats.

De Nederlanders Ivo de Bruin en Dennis Veenker maakten vooral op de eerste dag te veel fouten om hun doelstelling - een plaats in de toptien - te verwezenlijken. "In de eerste race hadden we een slechte start. In de tweede run gingen we in bocht zeven in de fout", liet De Bruin weten. "Heel jammer."

Na de eerste twee runs stonden De Bruin en Veenker achttiende. Ze konden op de tweede dag van de tweemansbob nog twee plaatsen klimmen. In de derde run finishten ze als veertiende en in de slotrace als vijftiende. Komend weekeinde staat de titelstrijd voor de viermansbob op het programma. Daar doen de Nederlanders ook aan mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl