NOS NieuwsAangepast

ING-top ziet af van bonus

De top van ING ziet toch af van de bonus over 2010. De raad van bestuur heeft besloten dat er geen bonussen worden uitgekeerd zolang het bedrijf staatssteun ontvangt.

Bestuursvoorzitter Jan Hommen schrijft dat in de Volkskrant. Volgens Hommen dreigt de ophef over de bonussen schade toe te brengen aan ING.

Vorige week werd bekend dat hij bovenop zijn salaris van 1,35 miljoen euro een bonus van 1,25 miljoen zou krijgen. Onder meer in de Tweede Kamer en bij klanten was er kritiek.

Serieus

Hommen wijst erop dat de bonus was toegekend door de commissarissen en dat dit in overeenstemming was met Code Banken. Maar "we hebben onvoldoende ingeschat welk signaal hiervan uitgaat naar de samenleving", schrijft de topman.

Hij hoopt dat met het afzien van de bonus duidelijk wordt dat "we de kritiek serieus nemen en bereid zijn daarnaar te handelen."

Minister De Jager van Financiën reageert op Twitter: "Zeer goede stap van ING top om van bonus en salarisverhoging af te zien. Daarmee lopen ze vrijwillig al vooruit op mijn aangekondigde wetgeving. Gaat dus verder dan de in verleden gemaakte afspraken. Is signaal dat zelfregulering/publieke reactie wel degelijk kan werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl