NOS NieuwsAangepast

Schade door explosie voor coffeeshop Amsterdam

Bij de ontploffing van een explosief in Amsterdam-Oost zijn meerdere panden beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond.

De politie kreeg rond 05.10 uur meldingen over een harde knal ter hoogte van coffeeshop Smoke Palace aan de Linnaeusstraat. Ook surveillerende agenten zagen een lichtflits en hoorden een enorme knal.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft inmiddels onderzoek gedaan en er is ook forensisch onderzoek verricht. Inmiddels rijdt het openbaar vervoer weer door de straat.

De ramen van gebouwen, sommige tientallen meters verderop, raakten beschadigd. De gemeente bekijkt of er ook schade is aan de constructie van de panden.

  • ANP
    Ruiten in de buurt raakten beschadigd
  • ANP

Op 13 januari ontplofte er 's nachts ook al een explosief bij dezelfde coffeeshop. Het explosief van vanochtend was voor het pand naast de coffeeshop gelegd, omdat de zaak sinds de vorige explosie is afgeschermd met hekken.

Voor de deur van de woning is een gat in de grond geslagen van zo'n 50 centimeter diep. Ook lagen er resten van ducttape.

De huurder van het pand is "enorm geschrokken", zei de echtgenoot van de eigenaar van de woning in het NOS Radio 1 Journaal. "Er liggen twee deuren uit, het plafond is naar beneden gekomen. Gelukkig is de schade alleen materieel, maar het is een enorme klap geweest."

Volgens de man nemen de zorgen in de buurt toe: "Je vraagt je toch af wie er nu problemen heeft met wie en vooral waar dit gaat eindigen. Dat is de grootste zorg nu."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl