Lionel Messi is boos op Sergio Ramos

Tweeluik met Barcelona doet vertrouwen Real Madrid geen goed

Het tweeluik met FC Barcelona heeft het vertrouwen van Real Madrid geen goed gedaan. In drie dagen tijd verloor De Koninklijke tweemaal in eigen huis van de aartsrivaal. Woensdag werd het in de beker 0-3, zaterdagavond voor de competitie 0-1.

Balverlies van Toni Kroos na een klein half uur leidde tot de treffer van Barça: na een aanval over een aantal schijven lepelde Ivan Rakitic de bal over Thibaut Courtois heen.

Ivan Rakitic viert zijn goal tegen Real

Vlak voor rust liet Sergio Ramos, geschorst voor het duel met Ajax, zich van zijn slechte kant zien. Lionel Messi kwam wild op hem in, waarop de Spaanse verdediger de Argentijn een slag in het gezicht verkocht. Met een bloedlip ging Messi verhaal halen. Arbiter Alberto Undiano Mallenco liet Ramos onbestraft.

Na rust drong Real aan, vooral via de razendsnelle, maar ook vaak te gehaaste Vinícius, die met een gekruld schot Marc-André ter Stegen bijna in verlegenheid bracht.

Lionel Messi en Sergio Ramos

Barcelona wachtte wat geduldiger kansen af en was dichter bij een doelpunt. Zo schoten achtereenvolgens Jordi Alba, Messi en Ousmane Dembélé in de slotfase voorlangs. Diep in blessuretijd ging een inzet van Messi rakelings naast.

Dinsdag Ajax

Door de nederlaag kijkt Real nu tegen een achterstand aan van twaalf punten op Barcelona. Dinsdag komt Ajax op bezoek in Madrid voor de returnwedstrijd in de tweede ronde van de Champions League. In Amsterdam werd het 1-2.

Quincy Promes (l) in duel met David Ferreiro

Promes verliest bij hekkensluiter

Sevilla incasseerde eerder op de avond een pijnlijke nederlaag. De ploeg van Quincy Promes ging bij hekkensluiter Huesca diep in blessuretijd onderuit: 2-1. Invaller Luis Avila tekende in de achtste minuut van de extra tijd voor de winnende treffer.

Huesca was vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen via Juanpi. Lang bleef het 1-0, maar in de 84ste minuut bracht Wissam Ben Yedder uit een strafschop Sevilla op gelijke hoogte. Promes was bij de ploeg uit Andalusië al na een uur gewisseld.

Sevilla blijft nu steken op de zesde plaats. De top vier in Spanje plaatst zich voor de Champions League.