Amy Pieters neemt bij de madison over van Kirsten Wild
NOS Wielrennen

Vijfde WK-goud baanploeg: Pieters en Wild winnen koppelkoers

Kirsten Wild en Amy Pieters hebben de Nederlandse baanploeg de vijfde wereldtitel en achtste medaille bezorgd op de wereldkampioenschappen in het Poolse Pruszków.

Het koppel was vooral bij de eerste zes sprints bijzonder alert; telkens eindigden ze in de toptwee. Ook in het restant van de koppelkoers, die nog even werd stilgelegd door een valpartij van een Nieuw-Zeelandse, bleef het duo opletten.

De Australische vrouwen Amy Cure en Georgia Baker kwamen nog dichtbij door drie van de laatste zes sprints te winnen, maar Wild en Pieters hielden uiteindelijk twee punten voorsprong over.

Wild en Pieters euforisch na goud op koppelkoers

Zesde wereldtitel Wild

Voor Wild is het de zesde wereldtitel in haar loopbaan maar de eerste op de koppelkoers, een onderdeel dat voor vrouwen pas drie jaar op de WK-kalender staat. Op de Spelen in Tokio in 2020 maakt het onderdeel zijn debuut.

Voor Nederland is het alweer het vijfde goud op de WK in Pruszków, een evenaring van het record van Apeldoorn vorig jaar. Eerder pakte de mannen goud op de teamsprint, was Matthijs Büchli de beste op de keirin, won Wild goud op het omnium en was Jan-Willem van Schip oppermachtig op de puntenkoers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl