NOS Schaatsen

WK allround dit weekend live bij de NOS

WK allround 2019 live bij de NOS

Dit weekend staan de wereldkampioenschappen allround in het Canadese Calgary op het programma. Op de snelle ijsbaan in de Olympic Oval komen Sven Kramer, Patrick Roest, Douwe de Vries, Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte op het ijs namens Nederland.

Het schaatstoernooi is zaterdag en zondag van begin tot eind te volgen bij de NOS, op televisie, radio en internet. Wat is waar en wanneer te zien en te horen?

Zaterdag begint de uitzending op NPO 3 om 19.45 uur. Uiteraard zijn alle afstanden ook rechtstreeks te volgen via de livestream op NOS.nl, in de NOS-app en te beluisteren op NPO Radio 1. Zondag begint de uitzending op NPO 1 om 20.20 uur.

 • NOS
  Loting 500 meter heren, zaterdag
 • NOS
  Loting 5.000 meter heren, zaterdag
 • NOS
  Loting 500 meter dames, zaterdag
 • NOS
  Loting 3.000 meter dames, zaterdag

Bij de mannen is Patrick Roest titelverdediger, maar gaat Sven Kramer, de Europees kampioen allround, op jacht naar zijn tiende wereldtitel allround.

Ireen Wüst, die vorig jaar het zilver pakte, kan in Calgary haar zevende wereldtitel allround veroveren, maar Antoinette de Jong, Europees kampioene allround, is eveneens van de partij. Dat geldt ook voor de Japanse titelverdedigster Miho Takagi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl