Max Verstappen in Barcelona Getty

Verstappen blijft op laatste testdag steken op 29 rondjes

time icon

Max Verstappen heeft de laatste testdag in Barcelona minder ronden kunnen rijden dan hij had gehoopt. De Nederlander kwam door problemen met de versnellingsbak tot slechts 29 ronden op het Circuit de Catalunya. Zijn snelste was in 1,17.709.

De dag startte begon voor Verstappen, die na elf uur niet meer op de baan verscheen, ook nog eens met vertraging. Zijn renstal moest de hele nacht doorwerken om de RB15 gereed te maken voor de laatste testdag, nadat Verstappens teamgenoot Pierre Gasly donderdag was gecrasht.

Dicht bij elkaar

Ondanks de teleurstellende slotdag toonde 21-jarige Nederlander, die de vorige testdagen met gemak de honderd ronden overschreed, zich tevreden over de auto. "Van veel ronden rijden leer je altijd wel wat", vertelt hij op zijn website. "Dat was vandaag dus niet top. Maar qua snelheid ziet het er wel redelijk goed uit. Als je naar de lange runs kijkt, zie je dat de drie topteams redelijk dicht bij elkaar zitten."

Aston Martin Red Bull Racing
@redbullracing
The Team are investigating a gearbox issue which has limited our running. We are working hard to get the #RB15 back on track later this afternoon 👊 #F1Testing
3 maanden geleden

Ferrari-coureur Sebastian Vettel noteerde vrijdag de snelste tijd met 1,16.221, maar moest de laatste testdag eerder staken wegens een elektrisch probleem. Het kostte het Italiaanse team vervolgens te veel tijd om de bolide weer klaar te maken.

De laatste testdag van dit seizoen eindigde met een 'code rood', omdat Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) stilviel bij het uitkomen van de tweede bocht en het een tijdje duurde voordat zijn auto werd weggehaald.

Start 17 maart

Na acht testdagen, verdeeld over de afgelopen twee weken, maken de coureurs en de renstallen zich op voor de start van het nieuwe seizoen. De eerste grand prix vindt plaats op 17 maart in Melbourne, Australië.

Max Verstappen in Barcelona Red Bull Content Pool

Het Formule 1-team Alfa Romeo behoudt de Colombiaanse Tatiana Calderón als testrijder. De renstal, voorheen Sauber, gaf aan dat de 25-jarige Calderón dit jaar de nodige kilometers mag maken in een Formule 1-auto.

"We zijn onder de indruk van haar toewijding en vaardigheden en willen haar graag de kans geven zich verder te ontwikkelen als coureur", zei teambaas Frederic Vasseur.

STER Reclame