De gewonden worden weggedragen
NOS NieuwsAangepast

Doden bij bomexplosie in Somalische hoofdstad Mogadishu

Bij een bomexplosie in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 13 mensen om het leven gekomen, het Duitse persbureau DPA spreekt zelfs van 25 doden. Er zijn tientallen mensen gewond geraakt. De terreurorganisatie Al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

De explosie zou zijn veroorzaakt door een zelfmoordterrorist die een autobom zou hebben laten ontploffen in een vrachtwagen. De aanslag was in de buurt van een hotel dat door leden van de regering gebruikt wordt, maar volgens een woordvoerder van de politie was een rechter die in de buurt woont het doelwit van de aanslag.

Vuurgevecht

Bewakers bij zijn huis zouden aanvallers hebben verjaagd. Een deel van de gevel van het huis zou door de explosie zijn beschadigd. Al-Shabaab spreekt deze lezing tegen en zegt dat niet de rechter het doelwit was, maar het hotel daar vlakbij. Dat is vaker doelwit van een aanslag geweest. In 2015 kwamen daar bij een aanval 18 mensen om.

In de buurt is een vuurgevecht aan de gang tussen Somalische militairen en strijders van de terreurbeweging, die verscholen zitten in een gebouw. Volgens een politiecommissaris was het afgelopen nacht lastig om het gebouw binnen te komen, omdat de elektriciteit was uitgevallen door de aanslag. Nu het licht is buiten, verwacht hij dat de operatie binnen enkele uren wordt afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl