De brandweer is met groot materieel uitgerukt
NOS NieuwsAangepast

Brand legt zwembad Monster in de as: 'Het was mijn levenswerk'

In het Zuid-Hollandse dorp Monster heeft een grote brand gewoed in een zwembad. Het pand van zwembad De Boetzelaer - een begrip in het Westland - is volledig verwoest.

Directeur Peter Wielaart was 45 jaar geleden bij het leggen van de eerste steen en gaat binnenkort met pensioen. "'Ik had een mooi afscheid bedacht, ik zou een fantastisch bedrijf achterlaten. Het mag niet zo zijn. Verschrikkelijk", zegt hij tegen Omroep West.

Geen baan meer

Hij vindt het nog het ergst voor zijn medewerkers. "Ze hebben altijd met hart en ziel voor dit bedrijf gewerkt. Het was ook hun levenswerk. Zij hebben straks geen baan meer."

Hij noemt de brand verschrikkelijk. "Mijn levenswerk is in rook opgegaan."

De brand brak even na 22.30 uur uit. Op dat moment waren geen badgasten of medewerkers in het zwembad aanwezig en dus zijn er geen gewonden gevallen. Het nablussen is klaar. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in een flessenautomaat.

Er is een rookgasexplosie geweest in het pand, waardoor het voor de brandweer gevaarlijk was om naar binnen te gaan. De brand moest daarom van buitenaf geblust worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl