In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Verwoestende brand kan carnavalsoptocht in Zaltbommel niet stoppen

Hoewel twee weken geleden vrijwel alle praalwagens in vlammen opgingen bij een verwoestende brand, gaat de carnavalsoptocht in Zaltbommel overmorgen gewoon door. De getroffen carnavalsgroepen kregen vanuit het hele land hulp aangeboden.

Volgens de voorzitter van carnavalsvereniging de Wallepikkers is de optocht zelfs groter dan ooit. "We hebben zo veel aanbod gehad dat we voor sommige dingen moesten bedanken", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Twee weken geleden ontstond in de loods waar meerdere verenigingen aan hun praalwagens werken een grote brand. Op een na gingen al hun wagens daarbij verloren. De brand ontstond waarschijnlijk tijdens las- en slijpwerkzaamheden.

  • Martijn Merks
  • Martijn Merks

Direct na de brand kwam de hulp al op gang. Zo boden enkele clubs uit de omgeving en een Belgische vereniging praalwagens aan. "Dat zijn wagens van andere jaren en die worden vaak verkocht, maar wij mogen ze nu gratis gebruiken", zegt de voorzitter van de Wallepikkers.

Niet alleen carnavalsverenigingen schoten te hulp, ook een voormalig evenementenbureau uit Den Haag droeg een steentje bij. De eigenaresse van het bedrijf wilde van haar spullen af. "Wij zijn ontzettend blij want we zaten er een beetje mee dat we die spullen moesten vernietigen. Dus het was zeker een win-winsituatie", zegt ze. Van het bedrijf kreeg de vereniging onder meer een gouden koets, een grote rups en trommels.

Ook de presentatoren van de L1 Ochtendshow trokken zich het lot van de carnavalsclubs uit Zaltbommel aan. Zij riepen Limburgse verenigingen op om te helpen. "Laten wij ons, als Limburgers, van onze beste kant zien en help Mispelgat."

Advertentie via Ster.nl