Botsingen door mist op de A32
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Zwaargewonden door botsingen in mist, Friese snelweg dicht

In Friesland hebben vanochtend in dichte mist meerdere botsingen plaatsgevonden, waaronder enkele kettingbotsingen. Daarbij zijn minstens twee mensen zwaargewond geraakt.

In totaal vielen er elf gewonden. Bij de aanrijdingen waren 41 auto's betrokken; acht moesten worden afgesleept.

De A32 werd tussen Heerenveen en Wirdum afgesloten; opritten werden geblokkeerd. Aan het eind van de ochtend werd de weg beetje voor beetje vrijgegeven. Om 13.30 uur was de weg helemaal vrij.

Bij Wirdum botsten meerdere auto's op elkaar. In de file die daardoor ontstond, waren later opnieuw aanrijdingen. Ook op de A7 zijn ongelukken gebeurd, schrijft Omrop Fryslân.

Ravage op A32 na kettingbotsing

De meldkamer Noord-Nederland ontving de hele ochtend meldingen van ongevallen in de drie noordelijke provincies. Het is nog niet duidelijk om hoeveel aanrijdingen en slachtoffers het gaat.

Brandweer is weg kwijt

In Dronryp is vanmorgen een vrouw met haar auto te water geraakt. Doordat het zicht slecht was, konden de hulpdiensten haar niet vinden.

Auto te water na ongeluk in de mist

Een voetganger die een hond uitliet, heeft de brandweerlieden de goede plek aangewezen. Hoe het met de vrouw gaat, is niet bekend.

Het zicht was op een aantal wegen maar enkele tientallen meters. Het KNMI gaf daarom code geel af voor vijf provincies. Later in de ochtend loste de mist op.

Advertentie via Ster.nl