NOS Wielrennen

Baanwielrenster Wild onttroond op scratch, pakt zilver op WK

Wild tweede op scratch bij WK baanwielrennen

Kirsten Wild heeft de Nederlandse afvaardiging tijdens de WK baanwielrennen in Polen op het onderdeel scratch de eerste medaille bezorgd. De wereldkampioene van vorig jaar moest dit keer achter de Britse Elinor Barker genoegen nemen met zilver. De Belgische Jolien D'Hoore werd derde.

Wild hield zich lang verscholen in het peloton. Twee ronden voor het einde zette ze aan, waarna achter haar een massale valpartij plaatsvond. Barker zat voor de val, kwam over Wild heen en snelde naar de titel.

Door de valpartij raakte de baan dusdanig beschadigd dat die gerepareerd moest worden. Daardoor liep het programma vertraging op.

Barker won al drie wereldtitels, vijf Europese titels en een olympische titel (ploegenachtervolging). Op de scratch (tien kilometer, met een sprint op het eind) won ze twee keer zilver, tijdens de EK van 2016 en de WK van 2017.

De 36-jarige Wild veroverde in 2018 tijdens de WK in Apeldoorn vier medailles. Ze werd wereldkampioene op de scratch, het omnium en het onderdeel puntenkoers. Op de koppelkoers werd ze tweede.

Wild maakt zichzelf verwijt: 'Had eerder moeten aangaan'

"Ik heb het niet helemaal handig aangepakt in de finale", zei de zichtbaar teleurgestelde Wild na de race. "Ik neem het mezelf wel kwalijk, want ik had eerder moeten aangaan. Zij versnelde door en ik kwam er niet meer overheen."

Wild wist niet zo te imponeren als een jaar geleden voor eigen publiek. "Het was een beetje een rare koers; we gingen niet echt hard, maar het was een beetje hollen en stilstaan", aldus Wild. "Maar het heeft niet heel veel nut hierin te blijven hangen. De benen zijn goed."

Later deze week komt Wild nog in actie op de onderdelen omnium, koppelkoers en puntenkoers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl