Jeraldine Saunders met acteur Bernie Kopell, die Doc Adam Bricker speelde in de serie, vorig jaar EPA

De Amerikaanse schrijfster Jeraldine Saunders, de inspiratiebron voor de televisieserie The Love Boat, is overleden. De auteur werd eind vorig jaar geopereerd aan nierstenen en overleed gisteren in haar woning in Glendale, in de staat Californië, aan de complicaties van die ingreep. Ze was 95 jaar.

Saunders schreef in 1974 het non-fictieboek The Love Boats, over haar ervaring als de eerste vrouwelijke reisleider bij de Amerikaanse cruisemaatschappij Princess Cruises. Dat boek diende later als inspiratie voor de dramaserie The Love Boat, over de liefdesaffaires en komische ontmoetingen van passagiers en bemanningsleden van het cruiseschip Pacific Princess.

The Love Boat was tussen 1977 en 1986 te zien op de Amerikaanse televisiezender ABC. In Nederland werd de serie uitgezonden door de VARA. Er zijn zo'n 250 afleveringen gemaakt over het leven op het schip van kapitein Merrill Stubing.

Na het succes van The Love Boats is Saunders altijd blijven schrijven. In de jaren voor haar dood schreef ze onder meer een veelgelezen column over horoscopen. Ook was ze onlangs nog in gesprek over een mogelijke Broadway-musical over The Love Boat. Ze had ook pas bekendgemaakt dat ze werkte aan een nieuw boek over cruisevakanties.

Volgens haar woordvoerder genoot Saunders van de aandacht die er nog altijd was voor haar werk. "Jeraldine was een actieve vrouw die nooit haar interesse in dansen, jongere mannen en het geschreven woord is verloren", zei hij verder. "Ze laat geen directe familie achter, was gelukkig single en was succesvol tot haar dood. Ze was een fantastische, aangename klasse apart die weigerde oud te worden."

STER reclame