NOS Sport

Bertens weer niet in Fed Cup: 'Reisschema iets te veel van het goede'

Bertens niet in Fed Cup: 'VS, Japan, Europa, dat is te veel van het goede'

Kiki Bertens stelt zich ook voor het aankomende Fed Cup-duel van Nederland niet beschikbaar. Dat heeft de nummer zeven van de wereld vandaag laten weten. Oranje speelt begin april in Osaka tegen Japan een promotie-degradatieduel.

"Qua reizen en qua planning is het geen optimale voorbereiding voor de rest van het jaar", verklaart Bertens haar keuze om het landentoernooi te negeren.

"Als ik puur kijk naar mijn persoonlijke carrière, dan past het daar niet in. Ik wil er nu koste wat kost voor gaan door een goed schema te draaien. Van Amerika naar Japan en dan naar Europa; dat wordt gewoon iets te veel van het goede."

Bertens nu zevende van de wereld: 'Staan er niet veel meer boven mij'

De ontmoeting met Japan wordt op 20 en 21 april gespeeld op een hardcourtbaan (buiten), terwijl Bertens vanaf 22 april deelneemt aan het grote graveltoernooi van Stuttgart.

Om volgend jaar mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen in Tokio moet Bertens nog een keer Fed Cup spelen, maar ze weet nog niet of ze wel naar de Spelen wil. "Dat gaan we volgend jaar eens goed bekijken. Daar ben ik nu niet mee bezig."

Aan het hart

"Als het thuis was óf uit op gravel in Europa, dan had ze wel gespeeld", stelt coach Raemon Sluiter. "Want het gaat haar ook aan het hart dat het Fed Cup-team nu af dreigt te glijden."

Bertens deed in april 2017 voor het laatst mee in het landentoernooi. Begin dit jaar liet ze ook de thuiswedstrijd tegen Canada schieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl