Het paartje voor de verandering
NOS Nieuws

Voor het eerst lesbisch paar in Donald Duck

Er komt binnenkort voor het eerst een lhbt-stel in de Donald Duck. Op verzoek van de 10-jarige Fenna is een verliefd koppel op een terras aangepast.

Donald Duck-fan Fenna deed afgelopen week in de rubriek Dwars van het NOS Jeugdjournaal de oproep om lhbt-koppels op te nemen in het blad. "Er komen geen homo's of lesbo's voor in de Donald Duck. Ik heb ze allemaal gecheckt."

Het ging haar nog niet eens om de hoofdpersonages, zoals Katrien of Goofy. "Nee, dat is niet nodig. Alleen de poppetjes op de achtergrond. Je ziet heel veel stelletjes, een paar van die bijpersonen kunnen homo zijn."

Fenna (10) wil homostellen in de Donald Duck

Fenna, die zelf twee vaders en twee moeders heeft, vindt dat belangrijk voor de acceptatie van lhbt'ers. "Mijn ouders zijn homo's en lesbo's en ik vind het belangrijk dat dat ook normaal is. Maar in Duckstad lijkt het alsof het helemaal niet bestaat."

"Het zit niet tussen de oren bij de tekenaars", zei hoofdredacteur Joan Lommen tegen Fenna over het ontbreken van lhbt'ers in het blad. "Dat is wel een beetje belachelijk, eigenlijk", reageerde Fenna.

In de uitzending deed Lommen daarom de toezegging dat er binnenkort twee verliefde vrouwen te zien zijn in het tijdschrift. Een tekening die al klaarlag voor de drukker is aangepast: een verliefde man en vrouw aan een tafeltje op een terras zijn veranderd in twee vrouwen. Hartjes moeten duidelijk maken dat het om een stelletje gaat.

De nieuwe tekening

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl