Peter Bosz even terug in Dortmund
NOS Voetbal

Bosz kan Dortmund geen punten afsnoepen

Voor even was trainer Peter Bosz terug in het stadion van Borussia Dortmund, waar hij in 2017 welgeteld 163 dagen onder contract stond. Ook nu hield hij er geen goede herinneringen aan over. Hij zag zijn Bayer Leverkusen nipt verliezen: 3-2.

In de aanloop naar het duel werd hier en daar al gekscherend de vraag opgeworpen op Bosz andermaal een seizoen van Dortmund, dat samen met Bayer München strijdt om de titel, zou verpesten.

Welnu, Dortmund won, dus het antwoord op die vraag luidt 'nee'. Maar Bosz zag zijn Leverkusen wel goed partij bieden.

Leverkusen had in het vermakelijke duel het eerste halfuur het beste van het spel. Toch kwam Dortmund op 1-0 via een intikker van Dan-Axel Zagadou.

Leverkusen-aanvaller Kevin Volland repareerde met een schuiver de schade (1-1), maar vlak voor rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Jadon Sancho vond het net met een heerlijke volley.

Na de 3-1 van Mario Götze leek de wedstrijd gespeeld, maar Leverkusen gaf niet op. Eerst kreeg Leon Bailey een droomkans. Zijn kopbal werd echter gepareerd door Dortmund-keeper Roman Bürki. Jonathan Tah vond wel het net via een kopbal, waarna het toch nog even spannend werd, maar het bleef bij 3-2.

Door die uitslag behield Dortmund zijn voorsprong van drie punten op Bayern München en bleef Leverkusen steken op plaats zeven.

Onder Bosz was het de tweede nederlaag in zes competitiewedstrijden. Ook Borussia Mönchengladbach was sterker, in de debuutwedstrijd van Bosz op de bank op 19 januari.

In de beker en in de Europa League werd Leverkusen deze maand uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl