Daniel Crowley krijgt de knuffels na zijn 2-0

AZ incasseert bij Willem II eerste verlies en eerste tegengoals van 2019

AZ heeft verzuimd de derde plaats van Feyenoord af te pakken. Willem II was de Alkmaarders in Tilburg met 2-1 de baas. Daarmee leed de ploeg van John van den Brom na vijf eredivisiezeges op rij zijn eerste nederlaag in 2019 en incasseerde AZ bovendien zijn eerste tegengoals van het kalenderjaar.

Willem II startte furieus en had, ook al omdat AZ niet scherp opende, binnen twee minuten drie kansen. Damil Dankerlui kopte net over, Alexander Isak en Marios Vrousai stuitten op AZ-doelman Marco Bizot. Laatstgenoemde moest passen toen Vrousai na een lange bal opnieuw voor zijn neus stond.

Ron Vlaar baalt

AZ kreeg maar geen vat op het beweeglijke Willem II en Daniel Crowley maakte er 2-0 van na een prima loopactie van Dankerlui. Bizot hield een halve minuut na de rust Isak met een schitterende redding van de 3-0 af.

Aan de overkant onderscheidde Timon Wellenreuther zich met een reflex bij een kopbal van invaller Bjørn Johnsen. AZ drong pas in het slotkwartier echt aan, kwam via Guus Til nog op 1-2, maar meer zat er niet in.