Karim Benzema mist een kans tegen Levante
NOS VoetbalAangepast

Real Madrid kent moeizame generale voor tweeluik met Barça en Ajax

Real Madrid heeft een week na de thuisnederlaag tegen Girona moeizaam gewonnen bij Levante: 1-2. De nummer drie van Spanje staat nu op negen punten van koploper FC Barcelona en op twee punten van Atlético Madrid.

Real Madrid speelde matig, maar ging dankzij twee penalty's alsnog met de zege aan de haal. Karim Benzema scoorde na hands van Enis Bardhi en invaller Gareth Bale na een ogenschijnlijke lichte overtreding op Casemiro.

Roger, die voor rust al tweemaal de paal had geraakt, gleed tussendoor prachtig de 1-1 binnen. Nacho (Real) kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en mist op 2 maart de competitiewedstrijd tegen Barça.

Twee keer tegen Barça, daarna tegen Ajax

Eerst wacht Real woensdag nog de returnwedstrijd in de halve finales van de Spaanse beker tegen Barcelona. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. En na dat tweeluik tegen de aartsrivaal uit Catalonië wacht Real drie dagen later de return in de Champions League tegen Ajax.

Saúl Niguez

Ondertussen lijkt Atlético Madrid het lek boven te hebben. Na de midweekse thuiszege in de Champions League op Juventus (2-0), heeft de ploeg van trainer Diego Simeone ook in de competitie weer weten te winnen. In eigen huis werd Villarreal met 2-0 over de knie gelegd.

Na ruim een half uur zette Álvaro Morata zijn ploeg op voorsprong en pas in de 88ste minuut zorgde Saúl voor de beslissing tegen het laaggeklasseerde Villarreal.

Begin februari verloor Atlético nog twee duels op rij, uit bij Real Betis en thuis tegen Real Madrid. Door de zege van zondag blijft Atlético de nummer twee in Spanje, op zeven punten van koploper Barcelona, dat zaterdag won bij Sevilla (2-4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl