Paulo Dybala (l) en Cristiano Ronaldo (r) na de goal van eerstgenoemde

Invaller Dybala bezorgt Juventus kleine zege in Bologna

In de Champions League dreigt uitschakeling na de 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid, maar in de Serie A blijft Juventus op titelkoers. De koploper boekte een nipte zege bij Bologna. De 34-voudig kampioen won met 1-0 en heeft dertien punten voorsprong op Napoli, dat zondagavond met 4-0 bij Parma won.

Nummer achttien Bologna, met Mitchell Dijks in de basis als linksback, bood Juventus prima tegenstand. De thuisploeg kreeg via Nicola Sansone bovendien de eerste mogelijkheden. Juventus werd daarna sterker en was via Cristiano Ronaldo en Federico Bernardeschi dicht bij een treffer.

Nadat Ibrahima Mbaye na rust voor Bologna een kans gemist had, werd het halverwege de tweede helft 0-1. De Bologna-defensie kreeg de bal niet weg en invaller Paulo Dybala rondde koelbloedig af. In de blessuretijd was Sansone nog dicht bij de 1-1.

Milik leidt Napoli langs Parma

Arek Milik hielp Napoli aan een 4-0 overwinning bij Parma. De oud-Ajacied maakte twee doelpunten. Zijn Poolse landgenoot Piotr Zielinski opende in de negentiende minuut de score, waarna Milik tien minuten voor rust een vrije trap onder de opspringende muur door schoot.

Arek Milik

In de tweede helft was de Pool nogmaals trefzeker. Milik voerde zijn totaal dit seizoen op naar veertien doelpunten in de Serie A. Invaller Adam Ounas, in het veld gekomen voor Milik, was in de slotfase goed voor de vierde treffer.

Fiorentina maakt in 101ste minuut gelijk

Ook Internazionale, de nummer drie in de Serie A, leek zijn uitwedstrijd te gaan winnen. Nadat de club uit Milaan slecht was begonnen, met een eigen doelpunt van Stefan de Vrij in de eerste minuut, was de stand vijf minuten later alweer gelijk door Matías Vecino. En nog voor het uur verstreken was stond er een comfortabele 1-3 (treffers van Matteo Politano en Ivan Perisic) op het scorebord.

Een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg uit Florence het spannend, via Luís Muriel. En in de elfde minuut van blessuretijd werd het toch nog 3-3, door Jordan Veretout vanaf de strafschopstip.

De achterstand van Internazionale op Juventus? Die bedraagt nu 22 punten.