Luke Shaw en Victor Lindelof houden Liverpool met Mohamed Salah (m) van scoren af
NOS Voetbal

Liverpool niet voorbij United, maar wel weer koploper

Liverpool en Manchester United hebben in een spannend, maar kansarm duel met 0-0 gelijkgespeeld. Door de remise komt Liverpool, de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, weer alleen aan kop in de Premier League met een punt voorsprong op Manchester City.

Het duel voltrok zich in een moordend tempo, maar de eerste grote kans viel pas in de veertigste minuut te noteren: Jesse Lingard werd bediend door Romelu Lukaku, maar Liverpool-doelman Allison lette goed op.

Eigen goal Matip telt niet

Na de pauze zette Liverpool aan, maar goalgetter Mohamed Salah had zijn dag niet. De koploper had nog geluk toen Joel Matip het eigen doel trof, maar die treffer werd afgekeurd omdat Chris Smalling daarbij een fractie buitenspel stond.

Liverpool verzamelde in 27 duels 66 punten, één meer dan Manchester City, dat zondag niet in de Premier League in actie komt maar de finale om de League Cup speelt tegen Chelsea.

De 3-1 nederlaag van United op Anfield in december was het laatste duel van José Mourinho. Onder Ole Gunnar Solskjaer won United dertien keer en speelde het tot vandaag alleen gelijk tegen Burnley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl