Vitesse mag in Emmen weer eens juichen op vreemde bodem

Na vier uitwedstrijden zonder zege heeft Vitesse weer weten te winnen op vreemde bodem. Op het kunstgras in en tegen Emmen werd het 0-3.

De Arnhemmers nemen daardoor weer de vijfde plaats in de eredivisie in, terwijl de degradatiezorgen van nummer zestien FC Emmen toenemen.

Mohammed Dauda bekroonde zijn eerste basisplek bij Vitesse door in de eerste helft raak te volleren.

Na rust leek Bryan Linssen de score uit te breiden, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel.

Vreugde na de treffer van Martin Ødegaard

De 0-2 viel alsnog. Martin Ødegaard schoot een vrije trap vanaf rechts ineens langs doelman Kjell Scherpen, die de korte hoek te veel open liet.

In de slotfase dacht Ødegaard zijn tweede goal te maken, maar Linssen stond daaraan voorafgaand buitenspel, zo constateerde de VAR terecht. Navarone Foor zorgde voor het slotakkoord na geschutter in de defensie van Emmen.

Emmen-keeper Scherpen beleefde een emotionele middag. De 19-jarige jeugdinternational verloor deze week zijn broer. Voor het duel vond er een indrukwekkende minuut stilte plaats.

"Het was onwerkelijk, een gekke middag", reageerde trainer Dick Lukkien na afloop. "Kjell is in alles een hele grote kerel", voegde aanvoerder Anco Jansen daar aan toe.